Tot el que cal saber sobre el líquid de frens del cotxe

És important conèixer el sistema de frenada del nostre cotxe per prevenir accidents indesitjats en el futur. Avui, et parlarem sobre el que cal saber sobre el líquid de frens del cotxe.

Per a què serveix el líquid de frens?

El sistema de frenada, s’encarrega de que totes les peces d’aquest sistema s’accionin de manera correcta a l’hora de trepitjar el pedal de el fre.

Quan el líquid té bombolles dins del circuit, l’aire es comprimeix, la qual cosa fa que, si hi ha oxigen a l’interior del circuit de frenada, el cotxe no freni de forma adequada. És per això que, resulta important purgar els frens per evitar que es formin aquestes bombolles d’aire.

A més, s’ha de canviar regularment el líquid de frens, ja que en cas contrari podria aparèixer la condensació en el sistema de frenada. Si el sistema hidràulic de frens té partícules d’aigua dins de el líquid de frens, pot generar òxid.

D’aquesta manera, es corre perill a l’hora de frenar inesperadament, ja que les vàlvules no podran funcionar eficaçment. Com a conseqüència, això causarà que les rodes patinin si es trepitja amb força el pedal del fre.

Amb quina freqüència s’ha de canviar el líquid de frens?

S’ha de canviar aproximadament cada dos anys, amb marques de bona qualitat, que garanteixin un funcionament òptim. Cabre destacar, que el cost dependrà de la mida del vehicle, ja que els cotxes petits compten amb menor capacitat que un cotxe gran les canonades són més extenses.

Finalment, és recomanable acudir a un mecànic quan es presentin problemes en el sistema de frenada, sent aquesta la millor manera d’assegurar el vehicle.