El que has de saber sobre la circulació dels vehicles d’emergència

Els vehicles d’assistència sanitària, de bombers i protecció civil són considerats vehicles prioritaris, per això compten amb una normativa específica de circulació. Així, és important saber com actuar a la carretera davant la circulació dels vehicles d’emergència.

Claus sobre la circulació de vehicles d’emergència

Els vehicles prioritaris, que estiguin prestant un servei d’emergència, tenen prioritat de circulació sobre els altres, segons ho estableix el Reglament General de Circulació. Aquests vehicles tenen permès circular sobre els límits de velocitat permesos i no tenen l’obligació d’acatar normes i senyals de trànsit. Davant aquestes circumstàncies, et presentem una sèrie de claus sobre la circulació de vehicles d’emergència.

  • Davant la presència d’un vehicle d’emergència tot conductor ha d’adoptar les mesures adequades
  • És primordial apartar a la dreta per facilitar-li el pas a el vehicle d’emergència
  • Si cal ha de detenir la marxa per agilitzar el pas de el vehicle prioritari

Si darrere del vehicle es situa un cotxe de policia amb un dispositiu d’emissió de llum groga o vermella, el conductor té l’obligació de detenir-se a la dreta. No ha de baixar del vehicle, i ha d’esperar la indicació dels agents de policia.

Pel que fa als conductors dels vehicles prioritaris, han de tenir coneixement de les normes establertes del Reglament General de Circulació. Allà s’estableix que, mentre no posin en risc la integritat dels altres usuaris, no tenen l’obligació de respectar les normes de trànsit. No obstant això, sempre han d’acatar les ordres dels agents de trànsit.