Com prevenir accidents causats per l’estat dels pneumàtics?

Les deficiències dels pneumàtics constitueixen un greu risc de sinistralitat al conduir. Segons dades subministrades per la DGT, els accidents més relacionats amb l’estat dels pneumàtics tenen a veure amb la sortida de via. Per això, és important conèixer com prevenir accidents causats per pneumàtics.

Consells per prevenir accidents causats per defectes dels pneumàtics

Un percentatge considerable de les vies espanyoles presenten danys com esquerdes i deformacions de la calçada. Aquestes deficiències causen menor adherència dels pneumàtics al rodar i, poden ser causants greus d’accidents de trànsit. Per això, aquí et presentem una sèrie de consells per prevenir accidents causats per defectes dels pneumàtics:

  • Mantenir una velocitat moderada i evitar els avançaments
  • No realitzar moviments bruscos
  • Identificar prèviament l’estat de les vies que presenten falles d’adherència dels pneumàtics
  • Canviar els pneumàtics quan tinguin amb profunditat de rodament inferior a 3 mm
  • Mesurar la pressió del pneumàtic en fred a el menys al recórrer cada 2.000 quilòmetres

És important tenir present que a major desgast del pneumàtic més gran és el risc de patir accidents. Això a causa que la distància de frenada serà més prolongada i hi ha més risc de perdre el control del vehicle al travessar a determinada velocitat trams de carretera coberts d’aigua.

Recorda que, els accidents causats per pneumàtics es poden evitar al utilitzar els que tinguin major adherència sobre la calçada. Aquests són també coneguts com pneumàtics de classe A.