Recomanacions per a estalviar benzina en el teu cotxe

Els cotxes de l’actualitat solen ser molt mes estalviadors amb el combustible, motors de menor grandària i mes eficients que s’ajusten a tota la nova normativa quant a l’emissió de gasos contaminants han ajudat a l’estalvi.

Passos per a millorar el nostre estalvi de combustible

A més dels avantatges dels nous vehicles, podem usar unes senzilles recomanacions que ens garanteixin el millor estalvi de gasolina o gasoil.

  • Posar a punt el vehicle. Això inclou la revisió per a descartar possibles fugides de combustible com també es recomana revisar la pressió dels pneumàtics ja que això incideix en el consum.
  • Correcta encesa i conducció. Recorda que pots encendre el cotxe sense accelerar i en conduir mantingues una velocitat constant i frena només si és necessari donant-te suport en els canvis de velocitats.
  • Porta només el necessari. Tracta de mantenir l’espai de càrrega i la cabina lliure d’elements innecessaris, que a part de ser pes extra pot ocasionar-te algun mal en cas d’accident.
  • Ús de l’aire condicionat. A baixes velocitats l’aire condicionat provoca una major despesa de combustible, per la qual cosa es recomana només usar-ho si és absolutament necessari, en viatges per autopista si és la millor opció ja que les finestretes obertes provoquen que l’aire freni el vehicle.
  • Aprofita les baixades. A més de que serveixen per a estalviar, pots usar la inèrcia per a seguir la marxa a baixes revolucions. Aquesta manera de conduir també ofereix major seguretat, menys frenades i acceleracions que usen combustible de més.