Consells de seguretat per a motoristes

Actualment la circulació de motocicletes s’ha expandit a Espanya, per la seva economia i de la facilitat de desplaçament per vies congestionades. No obstant això, aquestes i altres avantatges de viatjar en motocicleta contrasten amb les dades sobre la seguretat dels motoristes. Per això, aquí et donem alguns consells de seguretat per a motoristes.

Com evitar accidents a l’conduir motocicletes?

Conduir amb precaució, respectar els senyals de trànsit i adoptar bons hàbits al conduir una motocicleta pot prevenir considerablement els accidents. Moltes vegades, els incidents de lamentar ocorren per infringir normes bàsiques de conducció. Aquí et donem algunes claus de seguretat per conduir motocicletes:

  • Inclina una mica cap endavant el cos al guanyar velocitat a la carretera. No t’acostis massa a altres vehicles i guarda la distància de seguretat reglamentària
  • Convé extremar la precaució a carreteres secundàries. La presència de grava, asfalt trencat, sorra o el pas d’animals, poden ocasionar la caiguda de la moto.
  • Si condueixes a la ciutat, al passar dels guals es recomana disminuir la velocitat per evitar la càrrega excessiva sobre la forquilla de la moto
  • Es recomana reduir la velocitat a l’entrar i abans de sortir de túnels
  • Observa la carretera i fixa’t sempre cap endavant, no limitis la mirada al vehicle que circula davant
  • Adequa la velocitat abans de prendre una corba a la via

Tingues present que la precaució al conduir ha de ser més gran en trams amb més risc d’accidentalitat. A més, és important no excedir els límits de velocitat estipulats i mantenir la concentració al conduir.