Recomanacions al conduir en hores nocturnes

Conduir en hores nocturnes no és recomanable perquè implica un risc considerable. Somnolència, visió borrosa i llagrimeig són alguns dels símptomes de fatiga. La miopia és, a més, l’anomalia visual que més afecta els conductors durant la nit, a causa de que la llum artificial els afecta en major mesura que la llum natural del dia. Davant d’aquesta situació, es recomana acudir a consulta amb l’oftalmòleg.

Consells per conduir en hores nocturnes

Conduir en una activitat que requereix màxima concentració i capacitat física, per això es recomana no fer-ho durant la nit. Al conduir en hores nocturnes es corre el risc d’enfrontar el cansament i la fatiga. Això a causa que la manca d’il·luminació obliga la persona a romandre més atent. A continuació, presentem alguns consells per conduir durant la nit.

  • Utilitza ulleres si cal. Acudeix a consulta amb l’oftalmòleg davant de qualsevol inconvenient visual
  • Mantingues nets els vidres de les ulleres. Es recomanen ulleres antireflectants.
  • Pren precaucions al presentar símptomes com picor i llagrimeig als ulls. Aquests són conseqüència de cansament i somnolència
  • No encenguis el llum de cortesia de l’habitacle
  • Si condueixes per molt de temps, es recomana descansar cada hora i mitja.

Recorda que mantenir el volum de la música i portar l’aire condicionat encès no és suficient per mantenir-se despert.

Un gran nombre de conductors presenten problemes de visió al conduir de nit, segons revelen enquestes realitzades per experts. Alguns dels símptomes més comuns de la deficiència visual que presenten són visió borrosa i enlluernament generat per les llums d’altres cotxes.