Què és i com evitar l’aquaplaning?

L’aquaplaning es pot definir com la pel·lícula d’aigua que s’origina entre el pneumàtic o llanda del cotxe i l’asfalt, quan vas conduint per carretera. Evidentment, les conseqüències de l’aquaplaning són innombrables i amenacen d’atemptar contra la teva vida i la de les altres persones que van al vehicle.

Consells per evitar l’aquaplaning

L’aquaplaning es genera com a conseqüència de l’existència d’aigua a la carretera, bé perquè ha plogut recentment, o perquè s’acumula basses a l’asfalt; també es pot produir l´aquaplaning quan l´aigua de l´asfalt es combina amb l´oli del vehicle. Les motos són molt més propenses a aquesta situació perquè els vehicles lleugers corren més risc.

Per evitar l’aquaplaning, el primer que has de saber és que és imprescindible evitar els coneguts cops de volant. No comencis a girar el comandament del vehicle quan estiguis sent víctima d’aquaplaning, ja que quan les rodes tornin a agafar força, és força probable que passi un accident.

D’altra banda, sempre has de mantenir la mà o el peu aixecat de l’accelerador, per evitar que acceleris ràpidament a una carretera que es troba mullada. Per això també és recomanable mantenir la direcció del vehicle recta.

Finalment, us recomanem que, quan esteu passant per una situació d’aquaplaning, el millor que podeu fer és mantenir el volant amb força i esperar que els pneumàtics o llantes del vehicle aconsegueixin sortir de la zona d’aquaplaning. Recorda, mai no giris la direcció de manera frenètica.