Consells per conduir amb gel a la carretera

Conduir sobre gel pot ser perillós si no es prenen les precaucions necessàries per això t’aconsellem no agafar el cotxe, pero si no et queda altre remei, et donem alguns consells que et poden ajudar a mantenir fora de perill a les carreteres gelades:

  1. Redueix la velocitat. El gel redueix l’adherència dels pneumàtics, per això és important conduir a velocitats reduïdes per evitar patinar i perdre el control del vehicle.
  2. Mantingues una major distància de seguretat. La distància de frenada s’incrementa en condicions de gel, per la qual cosa és important mantenir una major distància de frenada per evitar col·lisions.
  3. Fes servir els llums d’emergència. Si us trobeu en una carretera gelada, utilitzeu els llums d’emergència per alertar altres conductors de la vostra presència.
  4. No facis servir el fre de mà. El fre de mà pot causar una relliscada inesperada en condicions de gel, per la qual cosa és important evitar-ne l’ús.
  5. No giris bruscament. En girar bruscament en condicions de gel, és fàcil perdre el control del vehicle. És millor prendre les corbes amb suavitat.
  6. No acceleris bruscament. L’accelerar bruscament pot causar una relliscada o una pèrdua de control del vehicle en condicions de gel.
  7. Utilitza les marxes baixes. En conduir en un pendent amb gel, utilitzar una marxa baixa pot ajudar a evitar que el vehicle patini.
  8. No confiïs en els sistemes de control de tracció. Els sistemes de control de tracció poden ajudar a mantenir el control del vehicle, però no han de ser considerats com a substitut d’una conducció segura en condicions de gel.
  9. No confiïs en les cadenes de neu. Tot i que les cadenes de neu poden ajudar a millorar la tracció en condicions de neu, no són recomanades en gel.

Seguint aquests consells, podeu ajudar a reduir el risc d’accidents en conduir sobre gel. Sempre és important tenir una conducta previnguda i tenir en compte les condicions del clima i del camí.