Índexs per calcular la devaluació d’un vehicle

Els preus dels cotxes tendeixen a devaluar-se amb el temps i ús que tinguin, per a un càlcul correcte d’aquests factors hi ha mètodes per a una comprovació correcta i poder fer el millor negoci que convingui a totes les parts.

Formes de consulta per al càlcul de preus

El valor venal d’un cotxe és el preu actual que es calcula mitjançant unes formes senzilles.

  • Revisar preus de vehicles similars a les pàgines web o concessionaris de cotxes usats que es dediquen a la compra i venda.
  • Revisar les taules de devaluació del preu i el percentatge de devaluació respectiu. Aquesta és una informació oficial que publica el Ministeri d’Hisenda i descriuen el tipus de vehicle i el cost que pogués tenir actualment. Les companyies d’assegurances la fan servir per conèixer el valor venal i és una referència per a la transferència de vehicles.
  • Consulta com aquesta valorat el vehicle d’ocasió que posseeix l’Associació Nacional de Venedors de Vehicles de Motor, Reparació i Recanvis o GANVAM. En aquestes llistes podràs comparar de quina manera s’ha depreciat el valor d’un cotxe i estableixen un valor final per comercialitzar-lo.

Aquests mètodes de consulta són referencials, però conèixer el preu dependrà en major manera perquè facis revisar el teu cotxe per un pèrit certificat que faci una revisió personalitzada del vehicle i determini quant a factors com el quilometratge i el temps d’ús el més encertat valor de venda.