En quin moment cal fer servir la botzina del vehicle

El clàxon dels vehicles té la funció específica de fer-nos notar en cas d’alguna situació d’emergència, per tant el seu ús fora d’aquestes finalitats pot ser penalitzat amb multes.

Moments per utilitzar el clàxon

A les grans ciutats que són les que solen estar congestionades, l’ús del clàxon ha d’estar regulat per evitar la contaminació acústica, tant a les vies més transitades com a les zones on es trobin centres de salut, educació i llars de gent gran. Les excepcions solen tenir lloc en aquests casos.

  • Para evitar un accidente vial. En este caso está mas que permitido usar la señal acústica de nuestros coches para advertir a otro conductor o peatón de un posible peligro.
  • Para adelantar a otro vehículo. Esta señal se hace para avisar al conductor de delante de la intención de adelantamiento, previo chequeo que ninguno haya avisado hacer los mismo con sus luces intermitentes.
  • En caso de conducir con alguna urgencia. Como por ejemplo trasportar un herido o un motivo de causa mayor para transitar a gran velocidad. Además de tocar el claxon de forma constante, se deben encender las luces de emergencia o intermitentes para ser doblemente anunciado a los demás conductores.

Llista de multes per ús indegut del clàxon

Si et sorprenen usant el teu clàxon per saludar, celebrar, o només perquè vas perdre la paciència en un embús vial, has de conèixer que podràs tenir multes.

  • Ús sense motiu, 80 euros.
  • Tocar el clàxon a zones prohibides, 80 euros.
  • Conduir sense clàxon, 200 euros.