Coneix per què l’aire condicionat del cotxe no refreda

No hi ha una sensació més lamentable que descobrir que l’aire condicionat del cotxe no refreda al bell mig de l’estiu. Per aquesta raó, és molt important conèixer els motius de la seva avaria, per poder-los solucionar ràpidament i tornar a posar en funcionament el teu aire condicionat.

Diversos motius

El motiu més comú pel qual l’aire condicionat del cotxe no refreda és la fuita de gas. No obstant això, les raons per les quals hi ha una fuita de gas són múltiples, i entre algunes de les causes es troba el fet que el filtre d’aire estigui brut o el compressor estigui deteriorat.

Per saber si l’aire condicionat del cotxe no refreda per aquesta raó, has de verificar algunes de les possibles causes. En cas que aquest sigui el motiu, la solució és emplenar el gas del cotxe.

És molt important assegurar-te que el veritable motiu sigui la fugida de gas abans de recarregar aquest líquid del cotxe. Recarregar el gas quan la fuita no és el motiu pot generar greus conseqüències, i per tant, acabar deteriorant el cotxe més del compte.

Quan la causa de la fallada de l’aire condicionat no és per fuites de gas, els motius més comuns són la fallada al motor de ventilació, al motor elèctric o als fusibles. Per solucionar-ho, és important que identifiquis veritablement quina és la causa, de manera que solucionant la causa, se soluciona el problema.