Inconvenients de conduir descalç o amb sandàlies

A l’hora de conduir hem d’usar un calçat que a més de comoditat, ofereixi un adherència dels pedals de forma segura. Per tant, encara que no estigui prohibit el maneig amb sandàlies, et poden aplicar una multa per conduir de forma arriscada aplicant l’article 18 del Reglament General de Circulació.

Tipus de calçat ideal per conduir

Un calçat ideal ha de ser un que no limiti l’eficaç contacte amb els pedals, les sandàlies al no ser un calçat, pot acabar per provocar un accident a l’sortir-se dels peus o enredar-se amb els pedals. Per la qual cosa es recomana que el calçat per conduir posseeixi certes característiques.

  • Garantir un correcte adherència, un calçat amb sola anti resbalante evita que llisqui el nostre peu dels pedals, hem de cuidar que es trobin secs i sense residus de greix.
  • Subjectar de manera correcta el peu i estar adaptats a el contorn d’aquest.
  • Ha de ser flexible, és imprescindible per garantir la correcta pressió que s’exerceixin als pedals.
  • Transpirables, per evitar que en climes calorosos la suor generi malestar o estrès per al conductor.
  • Comoditat, un calçat lleuger permetrà el contacte amb els pedals, si és de cordons has d’assegurar-se que estiguin correctament lligats per evitar qualsevol enganxada accidental.

A més de no recomanar anar descalços, amb sabates de taló o botes de seguretat, triar un calçat adequat et farà a sentir-te més segur a l’hora de conduir i podràs evitar qualsevol contratemps per a tu o el teu entorn.