Estació de Gas Natural vehicular a Petrem

L’estació de Gas Natural Vehicular de Petrem es presenta com una solució òptima per als conductors que busquen una alternativa més sostenible i econòmica als combustibles tradicionals. Situada a Figueres Sud (AP-7 SORTIDA 4 – Corral Roig s/n 17771 Sta. Llogaia), aquesta estació ofereix una instal·lació moderna i eficient per al subministrament de Gas Natural Vehicular, un producte que s’afegeix a la àmplia gamma de productes i serveis que la companyia Petrem ofereix als seus clients.

El Gas Natural Vehicular pot emmagatzemar-se de dues maneres diferents:

  1. GNC (Gas Natural Comprimit): Aquesta forma d’emmagatzemar-lo és habitual per a cotxes, furgonetes i semiremolcs. A febrer de 2023, el GNC representa un estalvi significatiu respecte als combustibles tradicionals. Per exemple, un SEAT LEON híbrid de GNC consumeix aproximadament 4kg/100km, mentre que consumeix 6 litres/100km de gasolina. Amb un preu de venda al públic de 1,529€ per la gasolina SP95, el cost per recórrer 100 km seria de 9,174€, mentre que amb un preu de venda al públic de 1,469€ per el GNC, el cost seria de 5,876€/100km. Això representa un estalvi de 3,298€/100km. En el cas del SEAT LEON, estem parlant d’una autonomia real de 400 km i un temps de càrrega de 3-4 minuts, similar al de altres vehicles del mercat.
  2. GNL (Gas Natural Liquat): Aquesta forma d’emmagatzemar-lo és comuna per a vehicles de gran tonatge, com vaixells de càrrega i camions. El GNL es liqua a una temperatura de -135 graus centígrads.

A més a més, cal destacar que el Gas Natural Vehicular és considerat una energia considerablement més neta que els combustibles tradicionals, ja que les seves emissions de CO2 són inferiors. A més, el Biogàs, que es produeix a partir de residus orgànics de la ramaderia i d’altres sectors, és un component clau en l’economia circular que promou el Gas Natural Vehicular. Aquest benefici mediambiental ha fet que les institucions públiques li atorguin l’etiqueta ECO, la qual ofereix avantatges significatius per accedir a les grans àrees metropolitanes del país.

Per tant, si està buscant una opció més sostenible i econòmica per al seu vehicle, no dubti en visitar l’estació de Gas Natural Vehicular de Petrem a Figueres Sud.