Consells per treure el gel del parabrisa del cotxe

El gel al parabrisa del vehicle constitueix un perill a l’hora de conduir per carretera. Per això, és primordial disposar de les eines i tècniques adequades. Aquí et presentem alguns consells a seguir per treure el gel del parabrisa de el cotxe i poder conduir de manera segura.

Quines són les alternatives per treure el gel del parabrisa?

Trobar-se amb una indesitjada capa de gel sobre els vidres a l’hora de conduir és una situació que ningú volgués enfrontar. Per això, aquí et presentem els consells més fàcils i efectius per treure el gel del parabrisa:

  • Encendre el motor. La calor que genera per si mateix el funcionament de l’motor ajudarà a fondre el gel. Si encens la calefacció et recomanem que no la posis al màxim. Utilitza la vidre tèrmic posterior o la davantera, si disposes d’aquesta.
  • Fes servir una rasqueta plàstica. Pots ajudar-te amb una rasqueta per anar netejant des del marc cap al centre del vidre. També pots utilitzar una targeta que no utilitzis.
  • Descongelador de parabrisa. Aquest producte és capaç d’eliminar la capa de gel en pocs segons. Una mica d’alcohol també pot ser emprat.
  • Encén el eixugaparabrises. Abans d’accionar assegura’t que no estiguin enganxats. Fes-ho després d’haver retirat la capa de gel dels vidres.

Mai facis servir aigua calenta, ja que l’alta temperatura pot ocasionar que el vidre de l’parabrisa es trenqui. Tampoc aplics sal, ja que aquest mineral no provoca l’descongelament i, a l’intentar retirar pot ratllar els vidres.

Per evitar el gel sobre el parabrisa pots passar una patata partida sobre la superfície del vidre, polvoritzar vinagre dissolt en aigua o col·locar sobre els vidres una manta.