Avantatges de modificar turismes de benzina per utilitzar GLP

Molts turismes de benzina poden convertir-se en vehicles propulsats per GLP, encara que no és una modificació que es pugui aplicar a el 100% dels vehicles, sobretot si volem obtenir l’etiqueta ECO de la DGT, ja que el nostre vehicle haurà de complir amb diverses condicions que haurem de comprovar a la normativa actual. El gas liquat de petroli o GLP com es coneix, és una barreja de propà que pot tornar-se líquid i és usat entre moltes altres coses, com a combustible per a turismes.

Té avantatges sobre altres combustibles com la gasolina o el gasoil i fins i tot, és més econòmic.

Alguns turismes que tenen motors de benzina poden adequar-se per utilitzar GLP, ja que poden funcionar de manera similar per ignició al injectar-se en els seus cilindres. Però, els turismes amb motor dièsel només funcionen per comprensió i no poden adequar-se per fer servir GLP.

La transformació dels cotxes perquè funcionin a gas pot costar entre 2000 a 3000 euros, depenent del vehicle, el tipus d’ús, la seva intensitat i la seva freqüència amb què es faci servir. En tot cas sempre al passar el cotxe a GLP s’estalvien molts diners i és un factor a tenir en compte.

Quan el cotxe només es fa servir ocasionalment, la inversió no sol ser tan rendible, però per als que recorren al menys 15.000 quilòmetres anuals si és una gran opció.

És un canvi que pot atorgar una segona oportunitat als cotxes que funcionen amb benzina, ja que el seu rendiment amb l’ús de GLP com a combustible millora de forma considerable. És una solució ideal per estalviar i tenir un combustible més fiable i còmode.