Què és el número de bastidor d’un cotxe?

Així com el DNI és la identificació imprescindible de qualsevol ciutadà, el numero de bastidor és la identificació més important de qualsevol vehicle. En aquest número conformat per 17 dígits, es troben les dades relacionades amb el número de bastidor d’un cotxe, que seran de gran utilitat per realitzar diversos tràmits.

Diversos motius

El nombre de bastidor és de gran importància per tramitar l’ITV, però també per fer qualsevol altre tipus de tràmit relacionat amb el teu vehicle, incloent-hi els informes oficials o la compra d’alguna peça mecànica necessària. Aquest número es troba, principalment, al VIN vehicular, que utilitzen els fabricants per conèixer la informació del teu cotxe.

No obstant això, hi ha altres maneres de verificar el número de bastidor del teu cotxe. Normalment es troba allotjat en algunes parts específiques del cotxe, encara que la més senzilla de trobar és al segment inferior del parabrises, pel costat esquerre del vehicle.

Algunes de les altres zones del cotxe on apareix el número del bastidor són els amortidors, la catifa, el maleter o just sota el seient del passatger. Aquestes són les zones més fiables per consultar aquest número d’identificació, ja que el número del parabrisa és fàcilment manipulable.

Tal com et comentàvem fa algunes línies, el nombre de bastidor es troba també reflectit a l’ITV, que està disposat en 17 nombre classificats per segments. Els primers tres dígits són les dades de fabricació, els següents tres dígits són les homologacions del vehicle i els tres darrers són els números de sèrie.